Participatie Festival Zaanstad

Participatie Festival Zaanstad

Tijdens het Participatie Festival in Zaanstad wilde de gemeente haar medewerkers inspireren om bewoners en andere stakeholders te laten participeren in de openbare ruimte. Wij hebben een workshop geleid waarin wij onze experimenten hebben gepresenteerd. We lieten zien hoe met tijdelijke ingrepen bijgedragen kan worden aan een lange termijn visie. Participatie was bij deze experimenten op verschillende niveaus: van het meedenken tot aan het aanleggen en onderhouden van de openbare ruimte. Maar dit soort experimenten kunnen ook ingezet worden om juist bewoners bewust te maken van de mogelijkheden, hen te inspireren en te betrekken bij het besluit hoe de openbare ruimte er in de toekomst komt uit te zien. Dit laatste was het geval in Den Haag waar we een tijdelijk plein hebben aangelegd waarna bewoners konden stemmen of het plein bleef of juist niet.

We hebben nu verschillende experimenten in de openbare ruimte gedaan en interessant was dat de opdrachtgevers heel verschillend waren  en hun motivatie om met de openbare ruimte weer anders was. We hebben pas nog een korte publicatie hierover geschreven, klik hier. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de experimenten, de motivatie en de opdrachtgever met links naar de desbetreffende projecten.

Locatie Motivatie Opdrachtgever
De Silleplein Den Haag participatie Gemeente Den Haag
Ruta in Quito inspiratie Human Cities Coalition
Park Vlaardingen ontmoeting Sociale Wijkonderneming
Rode Loper Amsterdam activatie Eigenaren en ondernemers
2017-12-07T14:31:06+00:00 december 7th, 2017|Inspiratie, Lezing, Stedelijke ontwikkeling|Reacties uitgeschakeld voor Participatie Festival Zaanstad