New players in the public space

New players in the public space

De afgelopen jaren hebben wij verschillende openbare ruimte projecten gedaan, niet voor de reguliere partijen zoals gemeenten en ontwikkelaars, maar voor private bedrijven, verenigingen van ondernemers en wijkondernemingen. Deze ‘nieuwe spelers’ gaan steeds meer invloed hebben op de kwaliteit en het gebruik van de openbare ruimte.

We hebben een aantal van onze projecten beschreven in een aparte flyer: New Players in the Public Space (downloaded here). In de projecten zijn wij actief betrokken geweest bij het ophalen van de lokale vraag via een participatief proces, de ontwikkeling van een ruimtelijk concept en de organisatie van de uitvoering. Het zijn hele flexibele trajecten geweest die continu reageren op wat in de omgeving leeft en speelt. Het resultaat was dat bewoners en bedrijven actiever betrokken werden bij hun woon of werkomgeving en overheden zijn geënthousiasmeerd om de openbare ruimte op een andere manier in te richten en te gebruiken.

Wij denken dat het interessant is om het fenomeen van de nieuwe spelers te onderzoeken. Is het positief als de overheid de openbare ruimte overlaat aan nieuwe spelers of zijn er ook schaduwkanten bij te bedenken? Enerzijds reflectief, anderzijds inventief door te formuleren binnen welke condities samenwerken tot iets positiefs kan leiden en wanneer ook niet. In 2017 willen wij een aantal spelregels ontwikkelen en via de case studies de spelregels toetsen.

Doet u mee? Wij zoeken namelijk nog gemeenten of ´nieuwe spelers´ die een openbare ruimte aandragen als locatie voor een case study. Weet je dus een goede locatie voor een case study, heb je goede ideeën, wil je meedoen of ken je voorbeelden die wij echt niet mogen vergeten, stuur ons dan een mail via office@urbanos.nl of neem contact op via telefoon, twitter of contactformulier. 

2017-05-19T10:08:41+00:00 januari 23rd, 2017|Inspiratie, nieuws, Onderzoek, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor New players in the public space