Presentaties UN Habitat III over openbare ruimte en fietsen

Presentaties UN Habitat III over openbare ruimte en fietsen

Tussen 17 en 20 oktober 2016 was de UN Habitat III conferentie over de toekomst van verstedelijking in de wereld. Wij waren in Quito voor ons project “Ruta de la Experiencia” van de Human Cities Coalition en hebben daarnaast ook een tweetal presentaties georganiseerd: een over het fietsen in de stad en een ander over het belang van de openbare ruimte en hoe deze te ontwikkelen.

Op 18 oktober stond het fietsen op de agenda. We hadden een tweetal sprekers en een moderator uitgenodigd om te presenteren en te bediscussiëren hoe fietsen in steden en landen effectiever van de grond kan komen:

– Galo Cardenas van BiciAccion sprak bevlogen over hun projecten om Ecuadoranen aan het fietsen te krijgen.

– Camila Pinzon Cortes van URBANOS over de culturele, fysieke en organisatorische aanpak om fietsen te stimuleren

– Bernhard Ensink van de European Cycling Federation over het Europese fietsbeleid en de New Urban Agenda

De bijeenkomst werd gemodereerd door Florian Lorenz van Smarter than Car.

Op 20 oktober was de openbare ruimte het centrale thema. Een goede openbare ruimte is essentieel voor leefbare steden, maar overheden hebben niet geld en/of organisatorische vermogen om de openbare ruimte aan te pakken. We hebben in deze sessie besproken welk belang de openbare ruimte heeft en wie deze kan ontwikkelen.

– Inge Kok Postma van LIFTcities vertelde over het belang van de openbare ruimte en welke rol deze speelt.

– Pepijn Verpaalen van URBANOS lichtte het project Ruta de la Experiencia toe en liet zien hoe bedrijven, groepen van ondernemers of wijkbewoners zelf de openbare ruimte aanpakken.

Beide presentaties en discussies werden goed bezocht en zijn een opmaat om nog meer in te zetten op het mens- en fietsvriendelijker maken van steden. De New Urban Agenda die is vastgesteld tijdens de UN Habitat III zet ook duidelijk in op mensen, langzaam verkeer en het verbeteren van de leef- en milieukwaliteit in steden.

2017-05-19T10:08:41+00:00 november 3rd, 2016|Inspiratie, Internationaal, Lezing, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor Presentaties UN Habitat III over openbare ruimte en fietsen