Groene Corridor Pereira

Groene Corridor Pereira

Lokale partners hebben toegezegd te starten met de eerste acties om een ​​groene corridor in Pereira (Colombia) te realiseren. Deze acties zijn geformuleerd aan het einde van de Design Thinking workshop van vorige week. Bijna 20 deelnemers van verschillende lokale organisaties definieerden een gedeelde visie, concrete ideeën en acties om de groene corridor te initiëren.

De groene corridor is een concept om een aantal parken rondom de stad met elkaar te verbinden. Niet alleen fysiek, maar juist gericht op de sociale verbinding van de gemeenschap met het groen en met ecosysteem diensten voor productie en economische groei. Geen enkele organisatie kan dit concept alleen realiseren, dus stond de Design Thinking workshop voor de Groene Corridor Pereira in het teken van samenwerking en het formuleren van concrete acties om te starten.

De Design thinking workshop Groene Corridor Pereira werd gefaciliteerd door URBANOS en Wageningen Environmental Research. Lokaal werd de workshop geïnitieerd en georganiseerd door Sociedad Mejoras Pereira, Technische Universiteit Pereira en de Botanische tuin. De workshop is gefinancierd door RVO.

Lokale kranten publiceerden een aantal artikelen, klik hier als u geïnteresseerd bent.

Binnenkort meer over dit boeiende project.

2022-04-15T13:21:09+00:00 april 15th, 2022|colombia, Internationaal, Stedelijke ontwikkeling, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor Groene Corridor Pereira