Amsterdams Rokin boosten door tijdelijke ingreep in openbare ruimte

Amsterdams Rokin boosten door tijdelijke ingreep in openbare ruimte 2017-05-19T10:08:59+00:00

Project Description

De rode loper is uitgelegd en iedereen is welkom op het Amsterdamse Rokin!

Het Amsterdamse Rokin is al jaren een grote bouwput door de aanleg van de Noord-Zuid metrolijn. In de herfst van 2016, als het werk aan de metrolijn in het gebied is voltooid, zal de gemeente beginnen met de definitieve herinrichting van de openbare ruimte. Het gebied gaat deel uitmaken van de Rode loper; een boulevardachtige verbinding tussen het centraal station Amsterdam WTC.

De straat heeft zijn glans verloren en wij vonden dat het gebied weer moest gaan blinken. De straat is langzaam aan het veranderen doordat nieuwe winkels zijn geopend, zoals Forever21, Pull and Bear, Urban Outfitters en ook het NRC staat fier aan het Rokin. Deze positieve verandering willen wij een extra impuls geven samen met de Ondernemersvereniging Rokin door de openbare ruimte tijdelijk te transformeren. Door een nieuwe openbare ruimte, aantrekkelijke voorzieningen en een uitgebreid activiteitenprogramma moeten Amsterdammers weer van het Rokin gaan houden.

Na vele gesprekken met de winkeliers en de gemeente en nadat vele plannen zijn gepasseerd hopen we dat in de komende maanden de straat te transformeren. Het idee van de rode loper is heel pragmatisch vertaald door een begin van de rode loper te gaan aanleggen aan het begin van het Rokin; een welkomstgebaar moet het worden. De nieuwe inrichting van het plein moet ruimte bieden om te relaxen in de drukke binnenstad, voor activiteiten van bijvoorbeeld winkeliers en laten zien aan nieuwe partijen dat het Rokin leeft.

In mei is alles aangelegd en meteen een hit. Mensen genieten van de zon en van alle activiteiten om zich heen.

Ook leuk om te vermelden. De ondernemers van het Rokin zagen brood in de tijdelijke verandering en de IVY groep, Madame Tussauds en Gassan Diamonds hebben dan ook financieel bijgedragen. Ook dank aan Matthijs Scheffer van de gemeente Amsterdam voor zijn inzet.