Organisatie trainingen en studiereizen in Nederland

Organisatie trainingen en studiereizen in Nederland 2017-05-19T10:09:02+00:00

Project Description

Nederlandse stedelijke ontwikkeling heeft faam en voor meerdere internationale groepen hebben wij studiereizen georganiseerd om kennis te maken met stedenbouw, duurzaam bouwen, bouwen op en rond water, dutch approach, governance en natuurlijk het fietsen. Het zijn altijd op maat gemaakte reizen met veel bezoeken aan projecten, betrokken spelers en eventueel vertaling. Een paar voorbeelden:

Duurzaam bouwen voor Sveriges Byggindustrier Service

Vanuit Zweden kwam een team van Sveriges Byggindustrier Service (Bouwend Zweden) om duurzame stedenbouw en architectuur te ervaren. Vanuit Schiphol zijn we doorgeraasd naar een cradle-to-Cradle bedrijventerrein en daar uitleg gekregen van de architect. Vervolgens naar de Zuidas om de plannen van de overkluizing te zien en we hebben een lezing gegeven over de Nederlandse planning en afgesloten is met een bezoek aan het mees duurzame gebouw van de Wereld.

Governance voor Colombiaanse metropoolbestuurders

In augustus 2014 organiseerden we een studiebezoek voor een Colombiaanse delegatie van Colombiaanse bestuurders, politici en ambtenaren aan Nederland. Het centrale thema van de reis was governance in de stad en regio. Het bezoek was het resultaat van een samenwerking tussen de Metropoolregio van Bucaramanga en het Observatorio Metropolitano. De groep bestond uit bestuurders van verschillende metropoolregio’s (Bucamaranga, Cucuta en Barranquilla), burgemeesters (Giron en Floridablanca), politici en ambtenaren. Naast governance was ook aandacht gevraagd voor water, afval, energie, transport oriented development en duurzame mobiliteit, dus onze specialiteit duurzame stedelijke ontwikkeling kreeg alle aandacht. Wij hebben een programma op maat gemaakt met veel lezingen, discussies en bezoeken aan projecten zoals Eva Lanxmeer, energiecentrale, Houten fietsstad, waterzuivering, etc.

De reis past in onze marktverkenning van de Colombiaanse markt. Door Colombianen te laten zien wat duurzame stedelijke ontwikkeling in het echt betekent is onze kans om daar aan de slag te gaan een stuk groter geworden.  De reis was mogelijk door inhoudelijke bijdragen van de Stadsregio Amsterdam, de gemeenten Amsterdam, Houten en Deventer, de Economic Board Amsterdam, Afval en Energiebedrijf Amsterdam, metropoolregio Den Haag-Rotterdam, Witteveen+Bos, Deltametropool, Provincie Noord-Holland, stadsboerderij Caetshage, Waterschap Groot Salland en vele anderen. We waren verantwoordelijk voor de organisatie van de lezingen, transport, eten, drinken, vertalingen en het hotel. We hebben natuurlijk zelf ook gepresenteerd en onze projecten laten zien.

Capacity Building voor Chinese bestuurders

Samen met Urban4 en Eastmeetswest organiseerden wij een capacity building training rondom duurzame stedelijke ontwikkeling voor een delegatie van de Chinese provincie Yang Qing. Het programma bestaat naast enkele presentaties vooral uit het bezoeken van voorbeeld projecten en discussies met betrokken partijen.  Er zijn verschillend projecten bezocht, zoals:

– het drijvend paviljoen in Rotterdam

– Stad van de Zon in Heerhugowaard

Energie Centrum Nederland in Petten

– sociaal, ecologisch en energetisch duurzaam bouwen in Culemborg

De deelnemers waren vooral enthousiast over de combinatie van bezoeken en discussie. Door de bezoeken en discussies kwam de inhoud goed en grondig aan bod en bleef het niet bij een mooi weer verhaal zoals bij veel presentaties het geval is. Juist van de fouten en valkuilen kan geleerd worden en deze kwamen dan ook uitgebreid aan bod.

URBANOS organiseert op aanvraag studiereizen en trainingen over stedelijke ontwikkeling. Naast bovenstaande groepen ontwingen wij o.a. Mexicanen en natuurlijk veel Nederlanders. Voor een maatpakket kunt u ons mailen of bellen via onze contactgegevens.