Online participatie

Online participatie

De eerste stappen rondom online participatie waren al gezet voordat Corona ons tot echte veranderingen aanzette. We betrokken bewoners al digitaal via enquêtes, informatie en/of discussies, maar nu moesten we helemaal om. Online participatie dus en die omslag ging verrassend snel.De eerste bijeenkomsten waren dan ook al snel geregeld en bijna iedereen zat achter het beeld klaar om te luisteren en te reageren.

Online participatie heeft net als fysieke participatie ook struikelblokken. Want mis je bij fysieke bijeenkomsten een aantal groepen, dat geldt ook voor online participatie. Niet iedereen heeft een computer of is handig genoeg om online te kunnen participeren. En durven sommige mensen op een normale bijeenkomst niets te zeggen, bij een online bijeenkomst is dat hetzelfde. Hierbij kan ook de techniek een struikelblok zijn. Dus het is zoeken naar een balans zodat zo veel mogelijk mensen online kunnen participeren.

Online participatie is een goede aanvulling op andere manieren van participeren omdat het weer een nieuwe groep betrekt die misschien normaal minder actief meedoet. Online participatie is dus aanvullend aan andere methoden om een breed gedragen gevoel te krijgen wat leeft op een bepaalde plek, ideeën te genereren, informatie te delen en draagvlak te creëren.

Ook interesse in online participatie, neem dan eens contact op met ons. Bel (0204218331) of mail (office@urbanos.nl) ons voor uw vragen.

2020-07-07T10:27:38+00:00 juni 29th, 2020|Amsterdam|Reacties uitgeschakeld voor Online participatie