Bosatlas van de Duurzaamheid

Bosatlas van de Duurzaamheid

De nieuwe Bosatlas van de Duurzaamheid is uitgekomen.De atlas laat zien wat de invloed is van de mens op de aarde, zoals klimaatverandering, het opraken van de grondstoffen en het verlies aan biodiversiteit. De Bosatlas van de Duurzaamheid geeft ook inzicht in de (inter)nationale afspraken die gemaakt zijn om de menselijke invloed te minderen. Natuurlijk heeft iedereen hier een rol in, dus de Bostatlas geeft tips en adviezen aan bedrijven, burgers en overheden hoe zij hun impact kunnen verkleinen. Alles is geweldig geïllustreerd met duidelijke en overtuigende kaarten en grafieken.

De Bosatlas van de Duurzaamheid beschrijft o.a. hoe de materiaalstromen in de metropoolregio van Amsterdam lopen. In ons project over de circulaire haven van Amsterdam laten wij zien welke rol de haven kan hebben in de materiaalstromen door de regio. In de Bosatlas van de Duurzaamheid is een illustratie van de circulaire haven opgenomen. Leuk om op deze manier te hebben bijgedragen aan de Bosatlas.

De circulaire economie is een kans voor de haven, maar heeft ook consequenties voor bijvoorbeeld andere bedrijventerreinen, woonwijken en winkelcentra. In verschillende projecten laten wij zien wat de kansen zijn voor een gebied als de circulaire economie principes worden toegepast. Hierbij is het meenemen van de stakeholders van belang en dat proberen wij op verschillende actieve manieren te bereiken door de circulaire economie heel concreet en tastbaar te maken.

 

2020-07-07T11:27:50+00:00 november 7th, 2019|Amsterdam, Duurzaam, Inspiratie, Publicatie|Reacties uitgeschakeld voor Bosatlas van de Duurzaamheid