Workshop over donut en circulair economie op buurt niveau

Workshop over donut en circulair economie op buurt niveau

In de Zaanse week van de Gezonde Economie draaide het ook om de circulaire economie en de donut economie. Hoe communiceer je met buurtbewoners over de circulaire economie? Hoe maak je ze enthousiast om hun talenten in te zetten om hun wijk circulair te maken? We zijn uiteindelijk op 12 april een kookworkshop gaan geven en hebben met een groep buurtbewoners gekookt en gediscussieerd over waar eten vandaan komt, wat er overblijft en hoe groot de voetafdruk is van eten. Een vegetarische wrap was bijvoorbeeld goedkoper en had een kleinere voetafdruk als een wrap met rundvlees. Iedereen besefte dat al het afval dat overbleef zonde was. Vervolgens hebben we gekeken wat nog meer door de wijk stroomt en wat er van overblijft. Als laatste hebben de buurtbewoners plannen gemaakt om hun talenten in te zetten om de wijk meer circulair te maken.De kookworkshop en discussie leidde tot bewustwording en duidelijkheid over de circulaire economie en de donut economie. De workshop gaf de bewoners ook een handelingsperspectief om met de circulaire economie aan de slag te gaan.

Zaanse Geluiden maakte een leuk en beeldend verslag van de avond.

De week over de gezonde economie was georganiseerd door Zaanse Geluiden en de gemeente Zaanstad.

De workshop circulair koken was een vervolg op het ontwerpend onderzoek naar een circulaire wijk. In dit onderzoek was de doelstelling om wijkbewoners te laten profiteren van de circulaire economie.

Update 12 november. De circulaire kookworkshop hebben wij ook gegeven aan de Groen Links fractie en bestuur van Haarlem. Op  de site van Groen Links Haarlem site tref je een kort verslag aan.

 

 

 

 

2018-11-26T14:11:52+00:00 mei 30th, 2018|Inspiratie, Lezing|Reacties uitgeschakeld voor Workshop over donut en circulair economie op buurt niveau