International Clinic lecture

International Clinic lecture

Ondernemen in Frankrijk, Verenigde Staten of Denemarken? Het buitenland biedt makers uit de creatieve industrie veel kansen. Waarom kies je voor een bepaald land? Hoe positioneer je je vervolgens in het (inter)nationale speelveld? En hoe bouw je een waardevol internationaal netwerk op waar mooie opdrachten uitkomen?

De International Clinic Lecture van Het Nieuwe Instituut staat op woensdagavond 12 februari 2020 geheel in het teken van cultureel ondernemerschap in een internationale context. In samenwerking met Cultuur+Ondernemen presenteert Het Nieuwe Instituut een avondvullend programma met lezingen van verschillende experts uit het werkveld en delen enkele makers uit de creatieve industrie hun ervaringen.

Op woensdag 12 februari 2020 vertellen wij over onze belevenissen in o.a. Ecuador , Marokko en Colombia. Natuurlijk vertellen wij ook over “Buiten de Grenzen Kleuren”; een publicatie die wij schreven voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Registreren

De International Clinic Lecture is vrij te bezoeken, registreren is echter wel verplicht.

Programma

Moderator: Marsha Simon

18.30   Inloop

19.00   Welkom door Willemijn Brakenhoff, Internationaal programmamanager, Het Nieuwe Instituut

19.10    Keynote: Entrepreneurship in the creative industries – How to stay in touch with your artistic values and strengths while binding paying customers to your idea, service or product – Krista Heijster, Cultuur+Ondernemen

19.30   Showcase: Reinier Bosch

19:40   Keynote: Buiten de Grenzen kleuren – Ontwerpers ondernemen in het buitenland – Pepijn Verpaalen, URBANOS

20.10   Showcase: Ruben van Megen

20.30   Panelgesprek met Krista Heijster (Cultuur+Ondernemen), Pepijn Verpaalen (URBANOS), Ruben van Megen en Jeske van Gerven (Design Studio Ruben van Megen).

21.00   Einde programma

Voor en na het programma is de bar open in Het Nieuwe Café.

International Clinic Lecture

De International Clinic Lecture is een tweejaarlijks programma met lezingen door praktijkdeskundigen over thema’s als financieringsmogelijkheden voor design projecten, creatief ondernemerschap en internationale samenwerkingsverbanden. In samenwerking met de experts op het gebied van de creatieve industrie informeren wij u graag over internationaal zakendoen.

Bovenstaande informatie komt van de website van het Nieuwe Instituut.

2020-07-07T11:05:35+00:00 februari 3rd, 2020|Inspiratie, Internationaal, Lezing|Reacties uitgeschakeld voor International Clinic lecture