Fabrica Ciudad 2: Presentatie Ruta de la Experiencia

Fabrica Ciudad 2: Presentatie Ruta de la Experiencia

Op 15 september 2016 om 17:00 ben je van harte welkom op de tweede avond van Fabrica Ciudad. Camila Pinzon en Inge Kok Postma presenteren Ruta de la Experiencia; het eerste project van de Human Cities Coalition. De Ruta is een showcase hoe een straat in Quito menselijker gemaakt kan worden door bewoners en ondernemers te betrekken en ruimte te maken voor ondernemerschap, groen, fiets en voetgangers met kleur, tijdelijke en permanente veranderingen. URBANOS is vanaf het begin betrokken bij de Ruta;  we zijn op zoek gegaan naar de lokale vraag, hebben een idee ontwikkeld dat is geselecteerd voor de Habitat Village en zijn nu de uitvoering aan het opzetten.

De Ruta de la Experiencia is onderdeel van de Habitat III conferentie en de Habitat Village. De Human Cities Coalition, een samenwerking tussen Nederlandse bedrijven en de overheid, wilde niet alleen op een expositie laten zien hoe zij steden wil verbeteren, maar een live demonstratie geven door een straat écht te veranderen. Hierdoor is ook een nalatenschap gemaakt voor de stad en worden de conferentie en de lokale bevolking aan elkaar verbonden. Op onze projectenpagina leest u meer over het project.

Fabrica Ciudad, een nevenvestiging van het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, brengt Ecuadoriaanse stadsmakers bij elkaar als opmaat van een conferentie tijdens UN Habitat III in oktober. Fabrica Ciudad is onderdeel van de Ruta de La Experiencia van de Human Cities Coalition en mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie over Fabrica Ciudad en de events: klik hier.

Meer informatie over de Habitat III conferentie: klik hier.

Meer informatie over de Habitat Village: klik hier.

Meer informatie over de Human Cities Coalition; klik hier.

Meer informatie over de Ruta de la Experiencia; klik hier.

2016-12-09T12:54:38+00:00 september 15th, 2016|Inspiratie, Internationaal, Lezing|Reacties uitgeschakeld voor Fabrica Ciudad 2: Presentatie Ruta de la Experiencia