Creative Challenge Colombia

Creative Challenge Colombia

Twaalf creatieven, 6 uit Nederland en 6 uit Colombia, gaan in april innovatieve oplossingen bedenken voor het Batallon San Mateo in Pereira (Colombia). Deze Creative Business Challenge, georganiseerd voor RVO en ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, is een vervolg op de handelsmissie voor de creatieve industrie die in 2016 was georganiseerd naar Colombia. Tijdens de missie bleek het essentieel om goede lokale partners te hebben die elkaars aanpak en ideeën begrijpen. Tijdens de Creative Challenge staat het samenwerken dan ook centraal. Daarnaast is het een mooie kans om een lokaal portfolio op te bouwen, te netwerken en oude contacten nieuw leven in te blazen. Wij organiseren de Challenge en doen natuurlijk ook mee.

Aan de handelsmissie namen designers, architecten en o.a. stedenbouwers deel en in de Creative Challenge willen we laten zien dat samenwerking tussen disciplines tot nieuwe ideeën en integrale oplossingen kan leiden. Aan de Creative Challenge nemen dan ook verschillende soorten bureaus deel.

Vanuit Nederland:

–           wUrck

–           MVSA

–           OeverZaaijer/Lyongo

–         Mijksenaar

–           URBANOS

Uit Colombia nemen de volgende bureaus deel:

–          ImasD

–          57Uno

–          Opus

–          Latitud

–          Arquitectura en estudio

–           Ruta4

De opgave in Pereira is geselecteerd door de gemeente Pereira, de Colombiaanse ontwikkelingsbank Findeter en de Nederlandse ambassade in Pereira.

Ook benieuwd naar de kansen voor design, architectuur of stedenbouw in Colombia, kijk dan eens naar de fact finding die wij in 2016 geschreven hebben voor RVO. En ben je overtuigd en wil je ook Buiten de Grenzen Kleuren, download dan de publicatie met dezelfde naam waarin tips staan voor creatieven die internationaal willen werken.

stimuleringsfonds

2019-08-22T08:09:40+00:00 maart 28th, 2017|colombia, Internationaal, Stedelijke ontwikkeling, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor Creative Challenge Colombia