Marktonderzoek creatieve sector en fietsen

Marktonderzoek creatieve sector en fietsen 2017-05-19T10:09:02+00:00

Project Description

Marktonderzoek Creatieve Sector in Colombia

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben wij de kansen onderzocht voor designers, stedenbouwers en architecten in Colombia. Na meer dan 50 interviews in Colombia en Nederland en deskresearch is duidelijk dat Colombia kansen biedt, maar dat ontwerpers wel goed voorbereid aan de slag moeten. Het rapport geeft inzicht in het Nederlandse aanbod vanuit de genoemde sectoren, de Colombiaanse vraag en een strategie om de match te maken.

De resultaten zijn gepresenteerd aan de deelnemers van de handelsmissie voor dezelfde doelgroep naar Colombia en tijdens de FILBO in Bogotá. Een exemplaar van het rapport kunt u downloaden via de site van RVO.

De handelsmissie die op het rapport volgde was een groot succes. Twintig creatieve bedrijven hebben in 2016 de Colombiaanse markt verkent via gesprekken met potentiële klanten en samenwerkingspartners.

Marktonderzoek Fietsindustrie in Colombia 

De Dutch Cycling Embassy heeft voor de RVO (Rijksdient voor Ondernemend Nederland) en de Nederlandse ambassade in Bogotá in Colombia een fact finding missie uitgevoerd naar de kansen voor de Nederlandse fietsindustrie in Colombia.Wij zijn de landencoördinator Colombia van de Dutch Cycling Embassy en voeren daarom de opdracht uit samen met Berenschot. In februari 2015 is een team van de Embassy op pad geweest om ter plekke gesprekken te voeren over de kansen en een presentatie te geven op het World Bike Forum in Medellin (klik hier voor informatie). De resultaten van de fact finding zijn gepubliceerd (klik hier). Als vervolg op het rapport is een handelsmissie georganiseerd door RVO en een tentoonstelling gemaakt over fietsen tijdens de FILBO in Bogotá.

In 2014 zijn wij partner geworden van de Dutch Cycling Embassy. De Embassy promoot het fietsen en de fietscultuur in het buitenland. Om fietsen te stimuleren is meer nodig dan een fietspad, het draait om cultuur, slimme verbindingen, prettige omgevingen en een goede mix tussen bottom-up initiatieven en top-down beleid. Wij zijn aangesloten om vanuit een stedelijk perspectief over het fietsen te adviseren en hiervoor ontwerpen te maken. Klik hier voor meer informatie over de Dutch Cycling Embassy. Wij hebben de afgelopen jaren in Panama, Costa Rica, Argentinie en Colombia gepresenteerd en geadviseerd hoe het fietsen in steden gestimuleerd kan worden en integraal onderdeel kan worden van de stad.