Transformatie leegstaand kantoor naar onderwijs

Transformatie leegstaand kantoor naar onderwijs 2018-06-05T11:36:55+00:00

Project Description

De Amsterdamse vestiging van het Hout- en Meubileringscollege wilde (tijdelijk) uitbreiden en zag kansen in de vele leegstaande kantoren rondom hun school. Wij zijn voor het college op zoek gegaan naar het meest geschikte gebouw.

We zijn gestart met een inventarisatie van de wensen, denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid, grootte, klimaat, etc. Vervolgens hebben we alle gebouwen in de omgeving getoetst aan de wensen en zijn een aantal gebouwen bezocht. Het enthousiasme van de gebouweigenaren was niet groot, maar door onze wensen, type leerlingen en plannen duidelijk uit te leggen waren uiteindelijk enkele eigenaren bereid om de plannen met ons verder uit te werken. Vanaf het schooljaar 2013-2014 gaat het HMC dan ook taalles geven vanuit een getransformeerd kantoor.

NB. Objectum heeft geadviseerd over de (klimaat) technische vereisten. Zij controleren tijdens de verbouwing of het gebouw voldoet.

Het transformeren van kantoren is een vervolg op een onderzoek dat wij gedaan hebben naar de leegstand van kantoren. Klik hier voor meer info. De casus van het HMC was een mooie kans om het onderzoek te concretiseren. De conclusies uit het onderzoek was o.a. dat eigenaren en andere vastgoedpartijen niet buiten de gebaande paden en dat bleek zeker op Sloterdijk het geval.

Links: Hout- en meubileringscollege; Objectum
Opdrachtgever: Hout- en meubileringscollege
Uitvoering: 2013