Het stedenbouwkundig bureau van de toekomst

Het stedenbouwkundig bureau van de toekomst 2018-06-05T11:41:00+00:00

Project Description

URBANOS neemt deel als praktijkpartner in het Raak project “Het stedenbouwkundig bureau van de toekomst”van de Hogeschool van Amsterdam. De organiserende lector is Peter de Bois. Het doel is om de meerwaarde van stedenbouw objectief te maken.

Wij zijn als praktijkpartner betrokken geraakt bij het onderzoek. Gedurende het proces is onze rol uitgebreid en zijn wij ook inhoudelijk actief geworden. Denk onder andere aan het vullen van de site met kennis, het contact met de website-en database bouwers en vormgevers, schrijven van de eindpublicatie en het begeleiden van workshops.

Op 1 oktober 2014 is de launch van het Urban Knowledge platform en de presentatie van de eindpublicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Urban-Knowledge is een open platform gewijd aan het samenstellen van een innovatief & effectief systeem van methoden en technieken voor stedelijke analyse en de duurzame ondersteuning van die kennis en expertise in het kennisplatform. Op de website www.urban-knowledge.nl staat alle informatie en is toegang tot alle kennis.

Ben je actief in de stedenbouw, lever dan ook je bijdrage aan de database door je kennis, methoden, theorieën en casus op de website te plaatsten.

Heb je interesse in de digitale of geprinte eindpublicatie, neem dan even contact met ons op.

Opdrachtgever: Hogeschool van Amsterdam
Uitvoering: 2012-2014
Programma: praktijkpartner en kennispartner