Haalbaarheid van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Haalbaarheid van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 2017-05-19T10:09:04+00:00

Project Description

Voor de Noordhollandse gemeente Schermer stellen wij een Plan van Aanpak op om collectief particulier opdrachtgeverschap van de grond te krijgen. Wij onderzoeken de gemeentelijke ambitie, kijken wat CPO betekent voor de eigen organisatie, maken een communicatieplan om de vraag naar CPO te peilen en onderzoeken de haalbaarheid van de ontwikkeling van een bepaalde locatie. Na deze stappen is duidelijk of CPO haalbaar is in de gemeente en door het Plan van Aanpak kan meteen aan de slag gegaan worden.

Veel gemeenten verwachten dat CPO veel van de eigen organisatie vraagt. Wij stellen een Plan van Aanpak op dat uitgaat van de ambitie van de gemeente en in welke mate zij betrokken willen zijn. Wij adviseren om op een zakelijke manier de groep te benaderen en zoveel mogelijk door hen te laten doen. Hierbij is het van belang dat de kaders helder zijn en deze niet veranderen gedurende het proces.

De opdracht was gegeven naar aanleiding van ons onderzoek naar zelfbouw op stedenbouwkundig schaalniveau en de vele projecten die wij hebben gedaan waarbij gebruikers de hoofdrol hadden.

Opdrachtgever: Gemeente Schermer
Uitvoering: 2011/2012
Programma: Visie op en haalbaarheid van CPO voor gemeentelijke organisatie en de locatie