Opening park ‘t Nieuwelant in Vlaardingen

Opening park ‘t Nieuwelant in Vlaardingen

De afgelopen jaren heeft de sociale wijkonderneming Vlaardinger Ambacht hard gewerkt aan het verbeteren van de Vlaardingse wijk Babberspolder. Het park in deze wijk moest het hart worden waar buren elkaar ontmoeten, sporten of genieten van de zon. Op 23 september 2017 was de grootste opening van het nieuwe park. In juni 2010 is de Wijkaanpak in Babberspolder gestart met een financiële impuls vanuit het Rijk. Er is door de Sociale Wijkonderneming hard gewerkt aan een krachtig wijknetwerk, dat samenwerkt met gemeente Vlaardingen en andere partners. Verschillende groepen bewoners, instellingen en verenigingen zoeken elkaar steeds meer op en maken gebruik van elkaars kennis, kunde en netwerken. Eén van de deelprojecten, te weten het ontwikkelen van een wijkpark, is nu officieel geopend. 

Wij feliciteren de wijkonderneming met de opening van het park. Wij hebben samen met de bewoners en andere partners in de wijk een stedenbouwkundig ontwerp en een strategie gemaakt om het park te activeren. Door verschillende kleinere projecten te definiëren konden bewoners concreet aan de slag en hebben zij in twee jaar tijd het park compleet veranderd. In onze projecten zoeken wij altijd naar de verbinding tussen de korte en lange termijn en dit project laat goed zien hoe met een sterke visie en kleine stappen een spannend resultaat kan worden geboekt. Kinderen kunnen nu avontuurlijk spelen in de natuurspeeltuin, bij de nieuwe calisthenics toestellen worden trainingen verzorgd en de afscheiding tussen het hondenveld en looppad maakt het park voor iedereen een fijne plek om te zijn.

Speciale dank aan Hanneke Brinkman en Hans Riemens van de wijkonderneming die keihard hebben gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Op de site van Groot Vlaardingen staat nog een verhaal over hen en de opening van het park: Beretrots op park ‘t Nieuwelant.

2017-09-28T14:20:57+00:00 september 28th, 2017|Inspiratie, Ontwerp, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor Opening park ‘t Nieuwelant in Vlaardingen