Bewoners stemmen voor meer openbare ruimte

Bewoners stemmen voor meer openbare ruimte

Het experiment op het De Silleplein is bijna voorbij en door de direct omwonenden is via een stemming een ontwerpvariant gekozen. Een meerderheid van de bewoners heeft gestemd voor de variant waarbij het plein aan één zijde afgesloten is voor verkeer. Dit is dezelfde indeling als het experiment.

(Bovenstaande variant is ontworpen door de gemeente.)

Aantal stemmen en opkomst

Op 26 juni zijn 295 unieke stembiljetten verspreid onder huishoudens aan het De Silleplein en de aangrenzende straatdelen. In totaal zijn 136 geldige stemmen uitgebracht wat neerkomt op een opkomstpercentage van 46%.

Er kon worden gekozen uit twee ontwerpvarianten. Variant 1, waarbij het verkeer aan weerszijden van het plantsoen rijdt, kreeg 64 stemmen (47%). Variant 2, waarbij één zijde van het plein wordt afgesloten voor verkeer, kreeg 72 stemmen (53%). Er zijn geen blanco stemmen uitgebracht.

Meer informatie over de uitslag op we website van de Pleinenwerkgroep.

DenHaagFM komt langs op het De Silleplein

Op woensdag 30 oktober kwam DenHaagFM kijken op het De Silleplein. Een korte reportage is online te zien (klik hier). In de reportage komen Eveline Kokx van de gemeente Den Haag aan het woord en Melvin Kaersenhout van de Pleinenwerkgroep.

Hoe nu verder

Eind juli is het einde van het experiment en wordt alles weer in de oude staat teruggebracht. Hoewel bewoners vroegen of het experiment tijdens de zomer mocht blijven staan, was dat vergunningtechnisch niet mogelijk.

Met alle informatie uit de eerdere enquête, de pleingesprekken en het vragenformulier gaat de gemeente een voorlopig ontwerp maken voor de permanente inrichting van het de Silleplein. In september worden bewoners uitgenodigd om het ontwerp te bespreken.

URBANOS was als onafhankelijke partij gevraagd om het experiment te begeleiden. Wij maken nog een evaluatie en geven tips hoe verder gegaan kan worden. De gemeente doet zelf de vervolgstappen.

Meer informatie

We hebben nog geen project pagina gemaakt voor het experiment , maar op onze nieuws pagina staan enkele foto’s. Beelden van het experiment zijn ook tentoongesteld in Pulchri waar een tentoonstelling was over ontmoeten.

 

2017-07-28T13:38:34+00:00 juli 28th, 2017|Den Haag, Inspiratie, Stedelijke ontwikkeling, Stedenbouw, Tijdelijk|Reacties uitgeschakeld voor Bewoners stemmen voor meer openbare ruimte