Experiment Haags De Silleplein gestart

Experiment Haags De Silleplein gestart

Het experiment op het Haagse De Silleplein is op 22 mei gestart en duurt tot eind juli. In de eerste twee weken van juli mogen bewoners stemmen of het plein in de toekomst aan één zijde autovrij blijft of niet.

Het De Silleplein wordt heringericht en de Pleinenwerkgroep Bezuidenhout en de gemeente Den Haag betrekken actief de bewoners bij de herinrichting van de straat en de openbare ruimte. Op het De Silleplein konden de bewoners het niet eens worden over de toekomstige inrichting van het plein. Heikele kwestie was het verkeer en hoe dat in de nieuwe situatie over het plein zou gaan rijden. Moest het verkeer blijven rijden zoals het nu, aan beide zijden van het plein, of zou het aan één zijde van het plein kunnen rijden waardoor openbare ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld meer groen en spelen. De gemeente heeft daarom voorgesteld om een experiment te doen zodat iedereen kan ervaren wat gebeurt als het plein aan één zijde autovrij is. Wij hebben met de bewoners plannen gemaakt en begeleiden het proces. Op 22 mei is de straat afgesloten en eind juli gaat de straat weer open. Tussentijds kan gestemd worden hoe bij de definitieve inrichting de auto’s en fietsen over het plein rijden. Ook vinden activiteiten plaats zoals tijdens de buitenspeeldag en bevragen we de bewoners naar hun ervaringen met het experiment.

Ben je benieuwd naar het experiment met de openbare ruimte, ga even kijken. Je kan ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling Ontmoeten in Pulchri (Den Haag) waar het experiment wordt uitgelegd.

2017-07-06T12:12:01+00:00 juni 11th, 2017|Amsterdam|Reacties uitgeschakeld voor Experiment Haags De Silleplein gestart