Circulaire Haven Week bij Volksvlijt

Circulaire Haven Week bij Volksvlijt

De Volksvlijt week over de Circulaire haven van Amsterdam

“De haven van 2056: Een walhalla voor recycling” kopte het Parool. Een mooie ambitie waar de gemeente, haven, bedrijven, stedenbouwers en vele anderen hard aan werken. Op dinsdag 14 juni nemen wij u graag mee in deze ambitie en vertellen wij hoe het walhalla gerealiseerd kan worden. De eerste etage van de OBA Oosterdok is de plek waar u welkom bent, want hier staat op de eerste etage de tentoonstelling Volksvlijt 2056 waar alle Amsterdammers over de toekomst van de stad kunnen dromen. Eén van de dromen is de circulaire economie en wat dit betekent voor de haven van Amsterdam. Elke week van de tentoonstelling staat een bepaalde droom centraal. In de week van 13 juni draait alles om de circulaire economie met workshops, lezingen, plastic vissen, debatten en nog een aantal verrassingen.

Op dinsdag 14 juni 2016 om 19:30 bent u welkom voor het volgende programma over de circulaire haven:

19:30-19:45        Introductie door Pepijn Verpaalen (stedenbouwkundig bureau URBANOS) over Volksvlijt 2056 en de circulaire haven

19:45-20:00        Dominique van Ratingen (Economic Board Amsterdam) vertelt hoe kennisinstellingen, overheden en bedrijven in de regio samenwerken aan de circulaire economie.

20:00-20:30        Eveline Jonkhoff (gemeente Amsterdam) laat zien wat in Amsterdam de meest kansrijke waardeketens zijn van o.a. afval en vertelt over de relatie tussen Amsterdam en de haven.

20:30-20:45        Eduard de Visser (Haven van Amsterdam) weet alles van de plannen voor de toekomst van de haven.

De avond sluit af met een een aantal voorbeelden hoe al concreet aan het walhalla wordt gewerkt.

20:45-21:00        Wieteke Weenink van het AEB Amsterdam neemt u mee naar urbanite: het laatste restje afval wordt zeker niet weggegooid.

21:00-21:15        Andre Struker van Waternet sluit de avond af met een biocomposietbak tafel en bank van bermafval en waterplanten. Maar ook uw tuin en keukenafval kan meedoen in de circulaire economie.

21:15-21:30        Laatste vragen en afsluiting

U bent van harte welkom op de eerste etage in  de OBA op het Oosterdok. U kunt binnenlopen, maar aanmelden is prettig zodat wij ongeveer weten hoeveel bezoekers komen. Mail hiervoor even naar pepijn@urbanos.nl.

 Woensdagmiddag 15 juni 2016 kunnen kinderen Plastic vissen in de grachten. De dinsdagavond is voor volwassenen, maar op woensdag kunnen de kinderen gaan vissen naar plastic. Vanaf de OBA Oosterdok vertrekt op woensdag 15 juni tussen 13:00 en 17:00 ieder uur de Plastic Whale. Kinderen kunnen gaan vissen naar plastic en krijgen veelbelovende verhalen te horen hoe plastic weer iets nieuws kan worden, zoals de skateboards. Kom dus zeker naar de OBA. Lekker lezen, genieten van de tentoonstelling en een spannende vistocht in de Amsterdamse grachten. Er zijn voor kinderen onder de 12 of zonder diploma zwemvesten aanwezig en elke boot heeft een begeleiders zodat kinderen veilig op pad kunnen.

Donderdagavond 16 juni staat Amsterdam Fossielvrij in de OBA spotlights. Om 20:00 neemt Sven Jense van Amsterdam Fossielvrij je mee in de vraag: kan de haven Amsterdam een snelle energietransitie inzetten? Burgemeester en Wethouders willen namelijk een fossielvrije stad, maar de haven heeft daarmee een enorme uitdaging. Hoe snel kan onze haven Fossielvrij?

Op de site van http://www.volksvlijt.amsterdam staat alle informatie en het up-to-date programma. Heeft u nog vragen of wilt u zelf ook bijdragen aan de circulaire week, neem dan even contact op met Pepijn Verpaalen via pepijn@urbanos.nl of via 0647574578.

2017-05-19T10:08:45+00:00 mei 27th, 2016|Amsterdam, Duurzaam, Inspiratie, Lezing, Stedenbouw|Reacties uitgeschakeld voor Circulaire Haven Week bij Volksvlijt