Dag van de Stad over experimenten met de openbare ruimte

Dag van de Stad over experimenten met de openbare ruimte

Op 30 oktober is de Dag van de stad in Utrecht georganiseerd door o.a Platform31, VNG en VNO NCW. Wij organiseren op de Dag van de Stad een workshop over experimenten met de openbare ruimte. Fijn als je onze workshop bezoekt. We hopen tijdens de workshop te laten zien dat experimenten een goed middel zijn voor participatie, inspiratie en het winnen van vertrouwen. Verder wisselen we graag ervaringen uit, dus heb je vragen over experimenten met de openbare ruimte of wil je je eigen project voorleggen, perfect!

Hieronder een korte omschrijving van de workshop. De workshop vindt plaats om 10:00 in het themapaviljoen De Aantrekkelijke Stad. Op het blokkenschema op de website staat het gehele programma.

Doe het gewoon: Experimenteer met de openbare ruimte en laat je verrassen

Een moeder vertelde vol verbazing dat haar kinderen niet meer ge-ipad hebben sinds de grasmat voor haar deur lag. De grasmat was tijdelijk neergelegd als experiment zodat buurtbewoners konden ervaren wat de mogelijkheden zijn met de openbare ruimte. Moeilijk zo’n experiment of gewoon doen? Het resultaat van het experiment was in ieder geval anders dan gedacht. Met enkele voorbeelden nemen we u mee in de beweegreden van een aantal partijen om met de openbare ruimte te experimenteren. We laten u zien dat het ook voor uw gemeente, (wijk)onderneming of adviesbureau een strategie kan zijn om met tijdelijke ingrepen te werken aan een permanente verandering.

Natuurlijk kan je ons altijd benaderen voor vragen over experimenten met de openbare ruimte en hoe deze ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld een straat, park of wijk te verbeteren. Stuur even een email of kijk op onze contactpagina voor onze contactgegevens.

 

2017-11-13T15:51:59+00:00 oktober 19th, 2017|Inspiratie, Lezing|Reacties uitgeschakeld voor Dag van de Stad over experimenten met de openbare ruimte